ofte stillede spørgsmål

Kost
Man har mulighed for at tilmelde sig en fælles kostkasse.  Det er helt valgfrit, men alle har hidtil været tilmeldt.
Det koster kr. 2000,- om måneden for morgenmad, frokost, eftermiddagskaffe, aftensmad og aftenkaffe.
Selvom man er medlem af den fælleskost kasse, må man gerne tage maden med i sin egen bolig og spise der, hvis man har brug for det. Nogle dage kan det være godt med ro, andre dage har man måske gæster, man gerne vil hygge sig med alene.

I alle lejligheder er der et lille tekøkken med køleskab. Har man brug for mad udover de fælles måltider eller ønsker man selv at lave sin mad, kan må få støtte til at handle ind.

Døgnrytme

Hverdage Weekender
Morgenmad 7:30 – 9:30 9:00 – 10:00
Frokost 12:15 – 13:00 13:15 – 14:00
Eftermiddagskaffe 15:30 – 16:30 15:30 – 16:30
Aftensmad 18:00 – 19:00 18:00 – 19:00
Aftenkaffe 20:00 20:00

Rengøring af egne boliger
Det er individuelt hvordan rengøringen af boligen bliver ordnet. Nogle beboere står selv for det med den støtte, der er brug for. Nogle betaler sig fra det hos et privat rengøringsfirma og andre har fået tildelt hjemmehjælp af kommunen.
Rengøringen på fællesarealerne er en del af opholdsbetalingen.

Beskæftigelse
Det er vigtigt at have en hverdag med noget at stå op til. Det kan være en beskyttet beskæftigelse, uddannelse, dagcenter eller noget andet.
Alle der bor på Line Marie skal have et dagtilbud 4 dage om ugen, medmindre der er lavet en anden personlig aftale med kommunen.

Fritidsaktiviteter
Mange beboere på Line Marie har en ledsagerordning (§97) så de kan tage ud i fritid til det de har lyst til.
Samlet tager vi på turer ud af huset et par gange om året.
I weekenden og i aftentimerne er der mulighed for socialt samvær i fællesstuen. Det bliver nogle gange arrangeret aktiviteter eller fx turer ud i naturen eller i Slangerups lokale biograf. Her er alle velkommen til at deltage.

Ferierejser
Vi tilbyder ferie, primært i Danmark, 5 dage om året (4 overnatninger). Vi rejser en til en eller i mindre grupper. Nogle vælger at dele ferien op så man kan komme ad sted to gange om året. Du skal selv betale for din ferie, Line Marie betaler for personalet.

Højtider og traditioner
På Line Marie holder vi både påskefrokost og julefrokost. Nogle år får vi mad udefra, nogle år tager vi ud og spiser.
I august fejrer vi Line Maries fødselsdag enten med en fest eller en tur ud af huset.
Vi holder juleaften for dem der er hjemme, mange tager til deres familie.
Nytårsaften bliver altid fejret med en stor fest med god mad, underholdning og højt humør.

Rygning
Man må gerne ryge i sin egen bolig, men døren ud til fællesarealerne skal være lukket og der skal luftes ud, inden personalet kan støtte dig i din bolig.
Man må gerne ryge i Line Maries have. Rygerne skiftes til at tømme askebægret.

Alkohol
Der serveres nogle gange alkohol til maden i weekender eller ved festlige lejligheder. Det serveres altid i begrænsede mængder, da skader på hjernen, medicin og alkohol ikke er en god kombination.
Ønsker man ellers at nyde alkohol, skal det foregå i egen lejlighed og under eget ansvar. Man må ikke være alkoholpåvirket på fællesarealerne.

Gæster
Man må gerne have gæster i sin egen bolig. Hvis gæsten overnatter en enkelt nat, skal personalet orienteres om det, så de ved hvor mange personer, der befinder sig i huset.
Dagen før du får besøg, kan det aftales med køkkenpersonalet, om det er muligt at tilkøbe mad til en enkelt gæst. Det kan ikke tilkøbes mad til flere gæster. Det er vigtigt med besked dagen før, så der kan blive tilberedt de rigtige antal portioner.

Må man have dyr?
Man må desværre ikke have kæledyr, når man bor på Line Marie. Men dine besøgende må gerne have deres hund med. Den må bare kun opholde sig i din egen bolig.

Sidebar
Sidebar
47 33 00 39 Find hjem

Kontakt